Omacnica Spichrzanka

To kolejny motyl nocny, który zagraża naszym produktom spożywczym typu mąka, kasza czy otręby. To częsty bywalec naszych kuchni, spiżarni, magazynów ze zbożem i sklepów spożywczych. Omacnica spichrzanka, potocznie nazywana molem spożywczym, żeruje w ziarnach zbóż, uszkadza je, zanieczyszcza i obniża ich jakość i zdatność do spożycia. Inwazja omacnicy może powodować ogromne straty dla zakładów przemysłu spożywczego, piekarni czy magazynów zbożowych. Jej zwalczanie jest potrzebne i konieczne. Omacnica spichrzanka: jak ją rozpoznać i w jaki sposób się jej pozbyć?

Podobne artykuły

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.