Strona główna » Usługi » Deratyzacja » Monitoring HACCP IFS/BRC AIB
Monitoring HACCP IFS/BRC AIB
Monitoring HACCP (Radom, Warszawa, Piaseczno) – oferta
Monitoring HACCP to działania, które służą rozpoznawaniu i kontroli zagrożeń, które mogą pojawić się podczas produkowania i składowania żywności.
Przed wdrożeniem systemu HACCP dążymy do spełnienia tzw. „wymogów wstępnych”, a więc Dobra Praktyka Produkcyjna (GMP) oraz Dobra Praktyka Higieniczna (GHP). Jej elementem jest ochrona przed szkodnikami oparta na IPM (integrowane metody zwalczania szkodników).
IPM polega na wykorzystaniu wszystkich dostępnych sposobów i metod zwalczania szkodników, w tym metod sanitarnych, profilaktycznych, fizycznych i chemicznych.
Właściwe procedury ochrony zakładów przed szkodnikami są wymogiem prawnym, co oznacza, że każde przedsiębiorstwo, którego działanie wiąże się z żywnością, ma obowiązek je wdrożyć. Ponadto tylko i wyłącznie profesjonalne firmy DDD mogą je przeprowadzać.
Szukasz firmy świadczącej usługę MONITORINGU HACCP?
Program Profilaktyki i Zwalczania Szkodników
- Harmonogram – który określa częstotliwość inspekcji.
- Protokoły z przeprowadzanych zabiegów interwencyjnych i z inspekcji.
- Plan zakładu z naniesionymi lokalizacjami urządzeń do monitorowania.
- Karty kontrolne urządzeń wykorzystywanych w Programie.
- Karty zadań korygujących.
- Opis procedur – działań wykonywanych przez firmę DDD.
- Tworzenie trendów.
- Prowadzenie Książki Kontroli Szkodników w formie papierowej i elektronicznej.
Cele Programu Profilaktyki i Zwalczania Szkodników
Cel Programu Profilaktyki i Zwalczania Szkodników to stworzenie takiego środowiska na terenie i w budynkach zakładu, w którym nie będzie żadnych szkodników. Cel osiągamy poprzez:
- Działania profilaktyczne, które zapobiegają zagnieżdżeniu się szkodników w pomieszczeniach.
- Zapewnienie właściwego przechowywania surowców, produktów i odpadków poprodukcyjnych – w taki sposób, aby nie były dostępne dla szkodników.
- Ciągły monitoring aktywności szkodników w pomieszczeniach zakładu.
- Jeśli szkodniki się pojawią – natychmiast je eliminujemy za pomocą środków i metod, które stanowią zagrożenia dla produktów żywnościowych.
Bierzemy pod uwagę wszystkie zagrożenia, nie tylko te związane ze szkodnikami, ale również ze stosowanymi metodami ich zwalczania. W związku z tym zawsze dobieramy odpowiednią strategię zwalczania.
Monitoring HACCP
Monitoring HACCP jest to regularne wykonywanie zaplanowanej sekwencji obserwacji i pomiarów wszystkich aspektów aktywności szkodników w celu uzyskania podstawowych danych, które potrzebne są do oceny dotychczasowych działań i do wykorzystania w przyszłych planach zwalczania szkodników.
Metody monitoringu stosowane przez naszych pracowników podczas inspekcji to wywiad, inspekcja wizualna oraz przegląd urządzeń do monitorowania. Wszelkie urządzenia monitorujące powinny być ponumerowane, natomiast ich rozmieszczenie naniesione na plan obiektu oraz regularnie sprawdzane. Wyniki inspekcji notujemy, udzielamy również rad, a nasza dokumentacja z kontroli określa aktualny poziom aktywności szkodników.
HACCP Radom – środki bezpieczeństwa
Pełna oferta cenowa wystawiana jest na podstawie analizy obiektu i jego terenu.
Szczegóły wykonania usługi
Sposób wykonania:
Usługa wykonywana jest w miejscu wskazanym przez Klienta.
Czas wykonania deratyzacji:
od 1 do 3 dni
Zasięg:
Warszawa, Piaseczno, Radom, Lublin, Pionki, Kozienice, Zwoleń, Lipsko, Przytyk, Szydłowiec, Piaseczno, Dęblin, Puławy, Iłża, Kielce, Ostrowiec Świętokrzyski, Starachowice, Białobrzegi, Warka, Grójec, Garwolin, Opoczno, Końskie, Nadarzyn, Konstancin Jeziorna, Mińsk Mazowiecki, Skarżysko-Kamienna, Kazimierz Dolny, Ryki, Kock, Lubartów, Otwock, Żyrardów, Grodzisk Mazowiecki, Marki, Wołomin, Pruszków, Mszczonów, Przysucha, Rawa Mazowiecka, Tomaszów Mazowiecki, Opole Lubelskie, Legionowo, Siedlce, Sochaczew, Wyszków, Łuków.
Jak zamówić:
Zamówienia na usługę przyjmowane są pod numerem: 889032912.